Burgemeester neemt eerste Haagsche Broeder prior in ontvangst

Pater Thomas Geschreven door 

(4 stemmen)
Burgemeester van Aartsen neemt eerste Haagsche Broeder prior in ontvangst Burgemeester van Aartsen neemt eerste Haagsche Broeder prior in ontvangst (C) Copyright by Anita Moggree Speciaal

Als u dit leest is de eerste fles Haagsche Broeder Prior aangeboden aan de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen. De handeling werd verricht op zaterdag 28 juni in de priorij van de broeders aan de Oude Molstraat in Den Haag.

Al enige jaren experimenteerden de broeders met de heren Jelger Moggree en Kees Verbogt – twee fanatieke hobbybrouwers – met het brouwen van een ambachtelijk biertje. Inmiddels is gebleken dat het product aan de kwaliteitseisen voldoet om verkocht te worden. 

Via de Monastic Store, het gerestylde winkeltje naast de voordeur van Oude Molstraat 35, wordt het bier aan de liefhebber aangeboden. Na een proefperiode, waarvoor we het eerste brouwsel ‘Haagsche Broeder Postulant’ hadden gedoopt, is nu de ‘Haagsche Broeder Prior’ verkrijgbaar. Zonder al te veel publiciteit loopt de verkoop voorspoedig. We moeten zelfs uitkijken dat de brouwcapaciteit niet wordt overvraagd: de kloosterbrouwerij bestaat vooralsnog uit twee vaten van 100 liter, hetgeen neerkomt op ongeveer 120 flessen per brouwsel. Omdat het gisten drie weken duurt, kan er slechts 200 liter per drie weken worden gebrouwen. En de broeders laten zich niet gek maken: het bier is echt bedoeld om het missionaire doel te dienen waarvoor zij in de Haagse binnenstad zijn neergestreken.

En het werkt: we komen in contact met een boel mensen die aangetrokken worden door dit kostelijke product dat inderdaad voortreffelijk smaakt. Daarom wordt het grootste deel van het brouwsel via de Monastic Store aan de man gebracht; maar ook de in de Oude Molstraat gevestigde café’s Huppel de pub, Momfer de Mol en Le Café schenken het bier. Voor de liefhebbers… (CM)

 

Getagged onder :

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.