Onze bierenAmbachtelijk gebrouwen

Haagsche Broeder - Prior

Prior

Dit robuuste bier is de 'primus inter pares', de eerste onder gelijken van Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder. De Prior vindt de balans tussen gebrand en fris, tussen bitterzoet en een aangenaam zuurtje. De combinatie van lichte en donkere mouten heeft gezorgd voor een diepbruin bier met een zweem van koffie, chocolade en caramel. De keuze van de gist en de wijze van vergisten resulteert in een strak en fris bier. De bittere afdronk met het aroma van fruitige hop zorgt voor de vervolmaking van dit stevige kloosterbier.

Haagsche Broeder - Novice

Novice

In het Monastieke leven is een Novice iemand die nieuw intreedt in de orde: fris en tegelijkertijd vol overtuiging. Datzelfde geldt voor de Novice. Dit bier bevat maar liefst vier verschillende gemoute graansoorten. De mix van mooie Amerikaanse en Europese hopsoorten, gecombineerd met een uitgesproken gisttype zorgen voor een opmerkelijk strak en fris blond bier.


Haagsche Broeder - Postulant

Postulant

Een Postulant is iemand die nog zoekende is: enthousiast en nieuwsgierig. Hij is zeker van zijn bestemming, maar nog niet over de route. Het amberkleurige bier dat de naam Postulant draagt is een ideale reisgenoot: sprankelend, dorstlessend en laag in alcohol. En dit alles zonder aan smaak in te boeten. De samenstelling van gisten en hoppen zorgt voor een subtiele, droge en aangenaam hoppige afdronk.

De Postulant is nog in ontwikkeling.


Haagsche Broeder - Johannes

Johannes

De Haagsche Broeder Johannes wordt slechts een maal per jaar gebrouwen ter ere van de feestdag van Sint Johannes op 27 december. Dit bier heeft een zeer grote stort van een complexe samenstelling van mouten. Dit resulteert in een zeer sterk bier dat zich uitermate goed leent voor verdere rijping. Het advies bij dit bier is dan ook het betrachten van geduld.

De Johannes is alleen rond 27 december beschikbaar.


Speciale edities

Met bier kan eindeloos gevarieerd worden. Door enkel iets te veranderen aan het gistproces, het moment waarop hop wordt toegevoegd of door het bier te laten rijpen op een houten vat kan een bier een heel eigen karakter krijgen. De Prior Bourbon Barrel Aged is hiervan een mooi en – wat ons betreft – geslaagd voorbeeld.

Ook brouwen we af en toe een bier ter ere van een speciale gelegenheid of samen met broeders van een andere priorij. De Broeders van Sint Jan zijn verspreid over de hele wereld en dat geeft veel inspiratie bij het maken van nieuwe recepten.